Skip to content

Az ár kérdése

A kutyatartás drága dolog függetlenül attól, hogy örökbe fogadod vagy vásárolod a kiskutyát. Mindenesetre, ha egy valóban egészséges és szép kutyát szeretnél nagyszerű karakterrel, ne a vételáron spórolj, hiszen az csak egy egyszeri kiadás. Fontold meg, hiszen lehet, hogy olcsóbban is találsz kiskutyát, de ez nagyon költséges orvosi számlákat eredményezhet a jövőben.

A törzskönyves, fajtatiszta kutyák ára széles skálán mozog. Ez függhet a vérvonaltól, a szülők kiállítási eredményeitől, egészségügyi szűréseitől és attól is, hogy a tenyésztő mekkora esélyt lát az adott kiskutya kiállítási karrierjére. Másrészt egy kedvezőbb áru kiskutya egy szintén jó hírű kennelből nem jelent feltétlenül kevesebbet. Ne ítéld meg csupán az ár alapján se a kutyát se a tenyésztőt. Ha a kutatásod alapján minden rendben van a tenyésztővel, előfordulhat, hogy kedvezőbb árat ad egy olyan kiskutyára, akiről úgy gondolja, hogy nem kiállítási kutya, de nagyszerű családi kutya válhat belőle. Apró dolgok döntenek ilyenkor, amit az avatatlan szemek észre sem vesznek. Az árak nem egységesek még egy országon belül sem és különösen nagy árkülönbségek lehetnek ugyanazon fajtánál a különböző országok tekintetében.

A felelősségteljes tenyésztés pénzt, időt és energiát igényel a tenyésztőtől a kutyák és az almok fenntartásához. Ehhez tartozik a megfelelő táplálkozás, a rendszeres állatorvosi ellátás biztosítása, a szükséges kötelező egészségügyi szűrések elvégzése annak érdekében, hogy a kiskutyák egészségesek legyenek. A tenyésztő rengeteg időt és energiát fordít a kutyáira, ha szükséges éjszaka is dolgozik annak érdekében, hogy a kölykök gyönyörű, boldog és kiegyensúlyozott kutyákká váljanak, akivel 10-15 évig élhetsz együtt. Hisszük, hogy a végeredmény számodra is ugyanolyan fontos.