Skip to content

Törzskönyv

Sokan úgy gondolják, hogy a törzskönyv csak egy darab papír, ami csak növeli a kiskutya árát. Valójában a törzskönyvnek sokkal nagyobb jelentősége van. Először is bizonyítja, hogy a kutya valóban fajtatiszta. Azt is feltételezi, hogy a szülők megfelelnek a tenyésztésbe vétel
feltételeinek. Nem utolsó sorban igazolja, hogy külső jegyeik alapján is a fajta reprezentáns képviselői és karakterük is a fajtának megfelelő.
Egyes “tenyésztők” talán meg akarnak győzni, hogy a törzskönyv – és mindaz, amit jelent – felesleges és drága, ezért kutyáik sem rendelkeznek velük. Azonban ez nem igaz! A törzskönyv csupán 6000 Ft, de ahhoz, hogy a tenyésztő kiválthassa számtalan dolognak kell megfelelnie (egészségügyi szűrések, kiállítások, tenyésszemle stb.) A törzskönyv olyan, mint a Te születési anyakönyvi kivonatod. A tenyésztő nevét adja kutyáihoz, így a kiskutya és a tenyésztő kapcsolata könnyen nyomon követhető és bármikor elérheted a tenyésztőt. Egy szaporító, aki nem ad törzskönyvet könnyen köddé válhat, hiszen semmi sem köti össze a kölyökkel.

Törzskönyv/Származási lap
Törzskönyv / Származási lap